5 Extra voordelen van werken in de cloud

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om volledig over te stappen naar het werken in de cloud. Of het nu grote bedrijven of zzp-ers betreft, geleidelijk aan zien we dat steeds meer mensen voor de voordelen de cloud beginnen in te zien voor zakelijk gebruik.

In een eerdere post belichten we al drie belangrijke voordelen van cloudopslag, vandaag zullen we nog vijf extra aspecten belichten die voor u als ondernemer extra belangrijk zijn.

Volledige locatieonafhankelijkheid

De tijden dat u als ondernemer alleen vanaf uw kantoor kunt werken zijn voorgoed voorbij. Wanneer er vanuit de cloud wordt gewerkt kunnen overal waar men beschikt over een internetverbinding werkzaamheden worden gecontinueerd.

Of dit nu betekent dat u uw mail wilt beantwoorden terwijl u onderweg bent, of dat u thuis op uw privécomputer nog wat aanpassingen wilt maken in die belangrijke PowerPoint presentatie voor de volgende dag, wanneer u vanuit de cloud werkt bent u niet gebonden aan een fysieke werkplek.

Extra veiligheid voor flexibele ondernemers

Eerder belichtten we al dat werken met een cloudservice als Dropbox zeer veilig is voor het opslaan van uw bestanden.

Wanneer u echter overstapt naar volledig werken in de cloud is hier nog een ander indirect voordeel aan verbonden, namelijk dat u geen risico meer hoeft te lopen op verlies van belangrijke data bij verlies of diefstal van uw devices wanneer u onderweg bent.

U kunt er met Dropbox namelijk voor kiezen om bepaalde mappen niet automatisch te synchroniseren met uw smartphone of laptop. Zo zijn deze bestanden alleen voor u toegankelijk wanneer u inlogt in uw account, en worden deze op deze wijze nooit fysiek opgeslagen op uw device.

Uitbreidingscapaciteit

Een groot voordeel van clouddiensten is dat deze zeer snel zijn uit te breiden wanneer de groei van uw onderneming hierom vraagt. Dit maakt het een ideale oplossing voor startende ondernemers en bedrijven die snel groeien of uitbreidingsplannen hebben.

Start u bijvoorbeeld met Dropbox Business Standard maar heeft u naar verloop van tijd meer opslagcapaciteit nodig dan 2 terabyte, dan kunt zonder problemen upgraden naar Dropbox Business Advanced voor onbeperkte opslagruimte.

Hiermee kunt u dus binnen slechts enkele minuten uw capaciteit om data op te slaan vergroten, zonder daarbij nieuwe hardware te hoeven installeren of bestanden over te moeten zetten naar een nieuwe dienst.

Volledige uitbesteding van kennis en beheer

Wanneer u werkt met een clouddienst als Dropbox hoeft u zich bovendien niet meer bezig te houden met het up-to-date houden van uw datasysteem of de veiligheid hiervan.

Door middel van geheel geautomatiseerde updates bent u altijd voorzien van de meest recente databeveiliging van uw gegevens en bestanden.

Bijkomend voordeel is ook dat u zich nu niet hoeft te verdiepen in het verbreden van uw technische kennis of hiervoor een externe partij hoeft in te schakelen.

Milieubewuster ondernemen

Een voordeel waar veel mensen zich niet direct bewust van zijn is dat uw onderneming ook vele malen millievriendelijker is wanneer deze werkt vanuit de cloud.

Dit is het geval omdat de data van een onderneming nu op de servers van een cloudprovider worden opgeslagen. Hierdoor is het niet meer nodig om zelf servers te beheren, wat als gevolg heeft dat er in totaal minder energie wordt verbruikt.

Met name dit punt speelt voor veel bewuste ondernemers een steeds prominentere rol bij het kiezen voor de cloud.

Dropbox Business tijdelijk extra voordelig

Als de officiële preferred reseller van Dropbox Business in Nederland, kan Dropbox Business tijdelijk tegen een gereduceerd tarief bij Moreval worden aangeschaft. Bij aanschaf van één of beide pakketten zijn de eerste twee maanden volledig gratis. Dit betekent dat het Standard-pakket slechts € 99,00 per jaar kost en het Advanced-pakket € 149,00.

2017-12-28T15:33:46+00:00 30 december, 2017|