Cloudopslag voor bedrijven: personaliseren voor de beste resultaten

Door cloudopslag te personaliseren, kunnen bedrijven optimaal gebruik maken van de voordelen van cloudcomputing. De meest simpele vorm van cloudopslag is in principe niets anders dan een grote externe harde schijf die van alle locaties bereikbaar is via het internet. Er is echter veel meer mogelijk met cloud. Tot op een hoog niveau kan de cloudomgeving gepersonaliseerd worden, zodat deze perfect aansluit op de doelen en wensen van een onderneming.

In het geval van Dropbox hebben gebruikers de meeste mogelijkheden bij het Dropbox Business Advanced-pakket, omdat hierbij onder meer beheerniveaus aangebracht kunnen worden. Moreval kijkt naar de mogelijkheden om cloudopslag te personaliseren en zo te laten aansluiten bij de werkzaamheden van de onderneming.

Beveiligingsopties bij Dropbox Business Advanced

Beveiliging van data is voor ieder bedrijf één van de belangrijkste onderdelen van het werk. Met Dropbox Business Advanced kan gebruik gemaakt worden van alle beveiligingsopties die Dropbox heeft ontwikkeld. Zo is het mogelijk om tweestapsverificatie in te stellen, links te delen met een wachtwoord én vervaldatum, gebruik te maken van een tool voor gegevensoverdracht tussen verschillende niveaus van machtiging en het beheren van de gekoppelde apparaten.

Deze laatste optie is alleen beschikbaar bij Dropbox Business Advanced. Vormen bepaalde apparaten een beveiligingsrisico in de ogen van de beheerder, dan kan dit apparaat uitgesloten worden van toegang om deze veiligheid te waarborgen.

Personalisatie met verschillende ondersteunde applicaties

Als één van de grootste clouddiensten ter wereld, beschikt Dropbox over meer dan 300.000 applicaties die gekoppeld kunnen worden aan het Dropbox-account. Op deze wijze kun je tot op detail het pakket personaliseren voor de onderneming en zo optimale efficiëntie bereiken.

Voorbeelden van beschikbare apps voor Dropbox:

DropItToMe

DropItToMe is een veelgebruikte applicatie waarmee derde partijen (bijvoorbeeld klanten) bestanden in het Dropbox-account van het bedrijf kunnen plaatsen, zonder dat ze hiervoor toegang tot de Dropbox nodig hebben. Met deze applicatie kunnen de klanten via een link bestanden uploaden, die vervolgens direct zichtbaar zijn voor iedereen met toegang tot het account.

Het is mogelijk om de URL te beveiligen met een wachtwoord, om misbruik van de applicatie tegen te gaan. Dit wordt sterk aanbevolen vanwege mogelijke hackpogingen.

attachments.me

attachments.me is een webextensie waarmee bijlages van e-mails met één klik in een Dropbox-account geplaatst kunnen worden. Dit is met name handig wanneer klanten of andere partijen bestanden doorsturen die relevant zijn voor de onderneming. Je kunt de applicatie zo instellen dat de bijlages in aparte mappen komen, afhankelijk van de gebruiker die een bijlage downloadt.

TextDropApp

Bestanden in een Dropbox-account synchroniseren zodra het bestand opnieuw wordt opgeslagen. Soms is het echter niet mogelijk om bestanden met behulpen van bijvoorbeeld Microsoft Word of Excel aan te passen, op een moment dat dit wel nodig is. Denk hierbij aan een situatie waarin een computer gebruikt moet worden die niet de eigen is, of simpelweg wanneer er snel kleine aanpassingen moeten plaatsvinden.

Met TextDropApp kun je in de browser aanpassingen maken in documenten die in het Dropbox-account staan.

IFTTT

Met If This Then That (kortwel IFTTT) kun je op een eenvoudige manier bepaalde processen automatiseren en linken met andere diensten. Een voorbeeld is dat foto’s op het Instagram account van het bedrijf automatisch opgeslagen worden in Dropbox, of andersom. Met IFTTT kun je diverse diensten met elkaar linken en automatiseren via simpele if this, then that-regels. Deze dienst ondersteunt steeds meer andere diensten, waardoor je inmiddels ook complexe regels kunt schrijven, zonder eerdere programmeerkennis. IFTTT is daarom ideaal voor kleine ondernemingen die geen digitale basis hebben, maar wel willen werken aan automatisering.

2018-03-26T11:25:10+00:00 7 maart, 2018|