Hoewel vrijwel iedereen nu dagelijks gebruikt maakt van services op basis van Cloud computing, is de achterliggende technologie vrij jong. De eerste grootschalige toepassing van Cloudtechnologie was in 2006, toen Amazon kwam met Amazon Elastic Compute Cloud. Hierbij kunnen gebruikers virtuele systemen huren om applicaties en andere software af te spelen.

Hierin zit de essentie van Cloud: het gebruiken van een netwerk van servers en systemen voor verschillende doeleinden. In 2007, een jaar na de introductie van Amazons product, werd Dropbox opgericht. Het bedrijf van twee Harvard-studenten zou uiteindelijk uitgroeien tot het grootste platform voor Cloudopslag ter wereld.

Snelle groei van Cloud – met een goede reden

Na de introductie van Amazon Elastic Compute Cloud in 2006 en Dropbox in 2007, is het snel gegaan. In 2008 ontwikkelde ruimtevaartorganisatie NASA OpenNebula, dat een virtueel open netwerk creëert voor datadistributie. In 2010 kwam Microsoft met Microsoft Azure, dat een Cloudplatform vormt voor het testen, bouwen en managen van applicaties door ontwikkelaars.

Aan de beginperiode van Cloud was de doelgroep dan ook met name ontwikkelaars. Cloudtoepassingen waren er voornamelijk om ontwikkeling en testen van software te testen. Net als in veel andere technologieën, ontwikkelden ook consumententoepassingen snel, onder leiding van Dropbox in dit geval.

Al snel bleek dat de mogelijke toepassingen van Cloud computing ontzettend groot zijn. Het vormt volgens experts de volgende stap in de IT en een logische stap voor alle bedrijven. Hierbij maakt het niet uit of deze ondernemingen voornamelijk online of offline werken: onder meer Cloudopslag is voor iedere branche nuttig.

Snelle groei Dropbox

Na de introductie van Dropbox in 2007 is het snel gegaan met het gebruik van consumentenclouddiensten. Dropbox biedt voor consumenten gratis opslag aan, die tegen betaling kan worden uitgebreid. Sinds 2013 is er bovendien een zakelijke variant van Dropbox, met twee pakketten: Dropbox Business Standard en Dropbox Business Advanced.

De zakelijke variant van Dropbox werd snel uitgebreid, met onder meer gebruikersniveaus, een slimme manier van synchronisatie en een hoge mate van personalisatiemogelijkheden. Naast diverse ondernemingen uit het MKB, heeft Dropbox inmiddels ook grote klanten als Spotify, National Geographic en Kayak. 

Dropbox Business met korting

Moreval is in Nederland de preferred reselller van Dropbox. Dit betekent dat Moreval tegen een gereduceerde prijs Dropbox Business Standard en Advanced kan aanbieden. Bij beide pakketten ontvangen klanten via Moreval een korting van 10%, wat neerkomt op € 108,00 per jaar voor Dropbox Business Standard en € 162,00 per jaar voor Dropbox Business Advanced.

Deze actie is ook voor klanten die een licentie willen verlengen. Meer weten over de mogelijkheden bij beide pakketten? Bekijk dan deze overzichtspagina.