Voordelen van Dropbox Business voor kleine ondernemers

Iedere onderneming begint klein, maar iedere onderneming heeft ook de ambitie om te groeien. Om succes te behalen moeten diverse puzzelstukjes in elkaar passen, maar veel van deze puzzelstukjes kun je zelf maken. Een belangrijke factor is de organisatie van bedrijfsdata.

Als startende ondernemer is de kans groot dat je nog werkt met verschillende mappen en documenten op je eigen computer. De agenda wordt misschien bijgehouden in Excel, facturen worden gemaakt in Word.

Dat gaat in eerste instantie prima, maar zodra je meer werk krijgt begint dit onnodige tijd in beslag te nemen.

Dat geldt ook voor samenwerking met werknemers en klanten. Dropbox kan een groot deel van de digitale organisatie versimpelen en verbeteren.

Voordelen van Dropbox Business voor kleine ondernemers

Dropbox Business is er in drie pakketten: Dropbox Business Standard, Dropbox Business Advanced en Dropbox Business Enterprise. Enterprise is voor grote ondernemingen bedoeld, maar Dropbox Business Standard en Advanced zijn ook geschikt voor kleine bedrijven.

Je kunt met één van beide pakketten meer overzicht scheppen, processen sneller laten verlopen en de samenwerking tussen verschillende teams en partijen efficiënter maken.

1. Alles op één plek

Met Dropbox Business kun je al je data op één plek bewaren. Maak overzichtelijke mappen aan en plaats deze allemaal binnen je Dropbox-account. Je kunt vervolgens overal ter wereld deze documenten bekijken, bewerken en delen. Niet langer zit je dus vast aan één apparaat waarop de bestanden zijn opgeslagen.

Met behulp van beheerniveaus kun je bovendien bepalen wie welke bestanden mag zien. Wil je een bestand openbaar maken voor iedereen binnen het bedrijf, dan doe je dit met één druk op de knop. Andere gebruikers kunnen aanpassingen doen, die je vervolgens direct te zien krijgt op je eigen apparaat.

2. Uitbreidingen

Software die je helpen om administratie en andere digitale zaken te versimpelen kunnen vrij duur zijn, zeker wanneer je meerdere programma’s moet aanschaffen. Het voordeel van Dropbox is dat je het account kunt koppelen aan talloze applicaties die veelal gratis zijn.

Zo kun je Dropbox onder meer koppelen aan Slack, Trello, Office, Autocad, Salesforce en nog veel meer. Op deze manier kun je bijzonder voordelig je administratie stroomlijnen en overzichtelijker maken.

3. Voordelig

Dropbox Business schaf je bij Moreval al aan vanaf € 108,00 per jaar. Omdat Moreval in Nederland de preferred reseller is van Dropbox Business, krijg je nergens anders meer waar voor je geld dan bij Moreval.

Je kunt ook gebruik maken van de korting wanneer je een bestaande licentie wil verlengen. Wil je eerst meer weten over Moreval, bekijk dan ook deze pagina.

4. Makkelijk uitbreiden

Hoewel iedere onderneming streeft naar groei, kan groei een bedrijf ook in de moeilijkheden brengen. Bij groei komen ook meer kosten kijken. Wordt dit niet goed aangepakt, dan kan dit ertoe leiden dat de kosten sneller stijgen dan de omzet. Met Dropbox hoef je je geen zorgen te maken over kosten voor dataopslag.

Met Dropbox Business Advanced heb je de beschikking tot onbeperkte opslag en kun je nog steeds gebruik maken van de diverse applicaties die gekoppeld kunnen worden aan Dropbox. Geen hoge serverkosten, maar eenvoudig weg onbeperkte opslag.

5. Veiligheid

Veiligheid staat bij Dropbox hoog in het vaandel. Als startende ondernemer kun je bij Dropbox op diverse punten je data sterk beveiligen. Bepaal zelf wie je gegevens kan bekijken, delen en bewerken.

Ook hoef je geen beveiligingsexpert aan te nemen als je veel data opslaat die vertrouwelijk is. Dropbox heeft zelf een groot beveiligingsteam die dagelijks werkt aan het verbeteren van de veiligheid van de dienst. Ook dit scheelt kosten.

Tenslotte kun je bestanden die per ongeluk verwijderd zijn eenvoudig terughalen bij Dropbox. Zo is er geen man overboord wanneer een werknemer per ongeluk iets verwijderd. Ook loop je niet het risico dat je gegevens verliest bij een servercrash. Dropbox heeft de beste servers en maakt back-ups mochten hun eigen servers crashen.

Meer weten over de mogelijkheden met Dropbox Business voor het MKB? Bekijk dan ook deze overzichtspagina.

2018-03-26T11:25:13+00:00 19 maart, 2018|