Dropbox Business: Standard of Advanced?

Heeft u de keuze gemaakt om met uw bedrijf Dropbox in te zetten om te gaan werken in de cloud? Een uitstekende keuze, gezien werken met Dropbox vele voordelen heeft. Dropbox Business kent echter twee varianten, namelijk Standard en Advanced.

Het verschilt per onderneming welke variant voor u het meest geschikt is. In deze post zullen we kort de belangrijkste verschillen tussen Dropbox Business Standard en Advanced belichten, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.

Opslagcapaciteit

Eén van de belangrijkste verschillen tussen Business Standard en Advanced is de hoeveelheid ruimte die je tot je beschikking krijgt op de servers van Dropbox.

Met Standard beschik je over maar liefst 2 terabyte aan ruimte voor al je bestanden. Ter verduidelijking, dit staat geklijk aan 2048 gigabyte. Voor een kleine onderneming is dit in de meeste gevallen meer dan genoeg ruimte om al je bestanden veilig op te slaan.Heb je meer ruimte nodig? Met Business Advanced krijg je onbeperkte opslagruimte ter beschikking. Perfect voor als je veel zware bestanden met je team deelt of wanneer je Dropbox wil gebruiken in een grote onderneming.

Bestanden beheren

Een standaardfunctie in Dropbox Business is dat je altiijd tot maarliefst 120 dagen terug je bestanden kunt herstellen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je een oude versie van een bestand wilt terugroepen of je bepaalde files verloren bent.

Daarnaast krijg je met Dropbos Business Advanced ook de functie file event tracking. Hiermee kun je heel precies volgen hoe data zowel binnen als buiten je bedrijf wordt gedeeld.

Je kunt zo als teammanager exact zien wie in je team bepaalde acties heeft verricht. Denk hierbij onder meer aan het aanmaken van nieuwe mappen, het delen van bestanden, of welk teamlid een onbekend persoon toegang heeft gegeven tot een map of bestand.

Perfect voor als je graag het volledige overzicht bewaard.

Devices beheren

Dropbox kun je niet alleen op je vaste PC of laptop gebruiken maar ook op je mobiele devices. Teamleden in een Business account kunnen zo gemakkelijk vanaf meerdere devices werken en altijd mobiel zijn.

Met een Business Advanced account krijg je de extra functie om middels device approvals een limiet te stellen op het aantal aangelsoten apparaten dat een teamlid aan het gedeelde Dropbox account koppelt.

Wil je bijvoorbeeld dat je team alleen op hun zakelijke device toegang krijgt tot bepaalde data, dan kun je dit middels deze functie gemakkelijk instellen.

Support

Wanneer je support direct van Dropbox nodig hebt krijg je met een Business Standard pakket toegang tot live chat waardoor je direct met een medewerker van Dropbox in contact komt.

Met Business Advanced krijg je naast de live chat functie ook de mogelijkheid om tijdens werkuren telefonische support te krijgen.

Dropbox Business tijdelijk extra voordelig

Een keuze kunnen gemaakt? Als de officiële preferred reseller van Dropbox Business in Nederland, kan Dropbox Business tijdelijk tegen een gereduceerd tarief bij Moreval worden aangeschaft. Bij aanschaf van één of beide pakketten zijn de eerste twee maanden volledig gratis. Dit betekent dat het Standard-pakket slechts € 99,00 per jaar kost en het Advanced-pakket € 149,00.

2018-01-17T14:12:24+00:00 12 januari, 2018|